Ez úton szeretném felhívni a figyelmüket a soron következő képviselő-testületi ülés (2018. április 17.) néhány témájára, azon belül is 1-2 nehezen értelmezhető költekezésre.

2017-ben a város létrehozta a Gastro DS Kft-t Pavol Sebök képviselő úrral és Horváth Zoltán alpolgármester úrral az élén, amelynek célja nem az óvoda és iskolakonyhák felújítása és korszerűsítése, hanem azok kiszervezése és jó néhány megszüntetése. Több mint 1000 szülő, ami nem csekély létszám, petíciót írt alá, hogy ez ne történhessen meg. Mégis figyelmen kívül hagyták, és úgy néz ki, hogy megtörténhet! A város vezetése néhány képviselő támogatásával jóváhagyta a Gastro DS-t, egy olyan vállalkozási formát, amely gondolom szakmai képzettséget, hozzáértést szükségelne. Bizonyára Pavol Sebök mérnök úr „ügyes” a saját szakmájában, ugyanúgy mint Horváth Zoltán doktor úr, akit a dunaszerdahelyi kórház igazgatói posztjáról leváltott az új tulajdonos. Rendelkeznek ők kellő szakmai tapasztalattal? Egyébként is! Erre sem igény, sem szükség nincs, hogy ez létrejöjjön! Miért kellene a szülőknek azért aggódniuk, hogy az ovisoknak és az iskolásoknak időben és megfelelő minőségben legyen bebiztosítva az étkeztetése? Miért is kell ez? Mert állítólag jóval több pénzbe kerülne az óvodakonyhák felújítása, mint központi konyha / konyhák létrehozása, felszerelése és majdani működtetése?

Az előttünk álló képviselő-testületi ülés anyagában a következő szerepel: Gastro DS tőkekiadások 868.818 euró, ebből 338.218 euró egy iskolakonyha felújítására, 500.000 euró nem tudjuk mire és 26.600 euró autóvásárlásra. Az indoklásban az áll, hogy az autó ételkihordás céljára lenne vásárolva. Ezzel az autóval lötyögtetnék a levest óvodától óvodáig?

Akkor most, hogy is van ez? Drágább a leves, mint a hús?

A bicikliút festegetés is egy jó biznisznek számíthat. 2016 tavasza és 2017 tavasza között több mint 100.000 euróért festette át kétszer ugyanazt a szakaszt egy olyan cég, amely közel áll Pavol Sebök képviselő úrhoz. Ebben az évben 65.000 euró van jóváhagyva egy újabb bicikliút kifestésére.

További példákat sorolhatnák, amelyekről Önök nincsenek informálva…

Tisztelt dunaszerdahelyiek! Adott valaki felhatalmazást Hájos Zoltánnak, Horváth Zoltánnak és az őket támogató szűk frakciónak egy ilyen húsbavágó döntés javaslatára, jóváhagyására? SZERINTEM NEM! A választási program erről nem szólt, amikor önök választottak, ez nem is volt téma.

Ne feledjék, hogy ezen Önök tudnak változtatni azzal, hogy az ilyen magatartásnak (polgármesternek, képviselőknek) többet nem szavaznak bizalmat.

Tisztelettel

Hakszer Roland
városi képviselő

Kövessenek a dunaszerdahely-hakszer.sk blogon, ahol minden mozzanatról folyamatosan tájékoztatom Önöket. Mindenki, aki szeretne betekintést nyerni a részletekbe, megtudhatja, hogyan sáfárkodnak városunk pénzével.

Elérhetőség: hakszer.roland@gmail.com