Az én rálátásom szerint 2019-től napjainkig

Ígéretemhez híven megpróbálom összegezni az elmúlt év legfontosabb történéseit, döntéseit az általam is képviselt Dunaszerdahelyi képviselő testület részéről. Vannak örök témák és újkeletű dolgok, melyek vagy rövid vagy hosszú távon befolyásolhatják mindennapjainkat. Sok esetben objektivitás csak akkor lesz, ha több szemszögből is kapnak a tisztelt lakosok-adófizetők információt.,

Régi-új téma pl. a Gasztrobiznisz.,
Még az előző választási ciklusban Dr.Horváth Zoltán akkor az alpolgármesteri pozícióból a városra erőltette akaratát., hogy központosítani kell az iskola, óvoda konyháit. Időközben már másodjára is leszerepelt a politikában, megjegyzem, mint polgármesterjelölt a Híd hathatós támogatásával, most pedig február 29-én már az Összefogás listáján veszített. Vannak emberek kik gyorsan pufajkát váltanak, de a magyar emberek ezt már jól ismerik… A fent említett Gasztrobiznisz eddig közel 2 000 000 Euróba került a városnak, tehát Önöknek adófizetőknek, ami 2 meglévő iskola konyhaépületének a felújítása plusz a berendezése., HIHETETLEN de igaz. Egy misét megérne ellenőrizni a költségeket., szerintem, ami késik nem múlik. A következő érdekes momentum, ami részben szintén Dr.Horváth Zoltánhoz kapcsolódik., A város létrehozott egy részvénytársaságot a sportcsarnok beruházására. A Szlovák állam 2 000 000 Euróval hozzájárult és most jön a csattanó., a hiányzó összeget pedig szponzorok bevonásával oldanák meg -itt jön a megmentő Dr.Horváth, hogy Ő hoz támogatót, aki nem más mint állítólag a magyar állam v. Fideszes körök…ködösítve… s cserébe pedig a Hájos vezette város 1000 Euróért előre egy részvényt megszavaztatott Dr.Horváth által képviselt polgári társulásnak. Megjegyzem már most az állami támogatásnak köszönhetően nagyon sokat ér az ominózus részvény. A semmiért osztogat a város!

Soha véget nem érő történet a Világi által fémjelzett DAC éves támogatása 426.750 Euró/év az elmúlt 5 esztendőben közel 2 000 000 Euró és mindez 15+5 évre…bebetonozva. Az elvtársak tudják, hogy kell működtetni valamit…

Hab a tortán.,
Ezt is látva a pénzügyi osztály részéről – Pápay Zoltán gondolta miért nem haraphatna Ő is egy nagyot az almából., hisz mindent lát s mindenről tud… Anno már lassan több mint 10 éve kezdődött a sztori, hogy a Pápay anyukája majd az expolgármester Developer-Ingatlanbizniszbe kezdett a keleti részén a városnak., A mama cserebere telkeknek köszönhetően majd a kicsi fia expolgival folytatva kivárták, hogy a város a megyével kiépítse az elkerülő utat a Kisudvarnoki útra rákapcsolva/Információ aranyat ér/ több százezret kaszáljanak. Így kell ezt csinálni elvtársak….

Második bekezdés „a la Pápay”:
Ősszel a város pénzügyi zsenije javaslatot tett a „Sarc” bevezetésére, ami minden építkezőt érint 2020. január 1-tõl. A 60 m² feletti beépített területre 30 Euró/m² illetéket szabjon ki a város, hogy nagyobb bevételre tegyen szert a város/megjegyzem A Szlovák törvény engedi de nem kötelező/. Annak ellenére a Hájos megszavaztatta a “bólogató Jánosként “ viselkedő képviselőivel… Felhívtam a figyelmet arra, hogy ez nem a város polgárai érdekeit képviseli és erre gyorsan a Pápay egy még abszurdabb javaslattal állt elő, hogy létrehozzák a fészekrakó /fészekrabló/ programot, ami majd 1-2 év múlva visszaad a Dunaszerdahelyieknek valamit az általuk befizetett összegből…NO COMMENT., JAVASOLNI fogom, hogy ezt a szégyenteljes sarcot csökkentsék a minimumra azaz 3 Euróra. Én az Önök érdekeit tartom fontosnak kedves Dunaszerdahelyiek.

Dióhéjban ennyi., folyt. köv.

Tisztelettel

Hakszer Roland

az Önök képviselője