COVID-19 ÁRNYÉKÁBAN – az első szabad képviselő testületi ülés, események napjainkig…

Türelmesen vártam 3 hetet (datálva május 19-től) az objektivitás szellemében lesz-e annyira zsoviális a VÁROSUNK POLGÁRMESTERE, hogy akár a saját sajtóján keresztül vagy az Új Szónak lenyilatkozza a lényeges húsbavágó dolgokat, ami érinti a Dunaszerdahelyieket, ad-e tárgyilagos információt arról, amit felhoztam a képviselő-testületi ülésen?
Kellemes csalódás ért volna, de nem ez történt. Kedves Dunaszerdahelyiek – felvázolom dióhéjban többek közt miről is volt szó:

Felróttam a tisztelt város polgármesterének, beleértve a képviselő “társaimnak” is, hogy a Pápay Developerkedése (ingatlanfejlesztése) nem csupán etikátlan, de amorális az a tény, hogy még a városházán dolgozik (Nap mint nap leparkolja a luxus autóját a városháza előtti parkolóban és elégedetten besétál a hivatalába).
Tavaly ősszel pont Pápay volt az előterjesztője a bizottságokon keresztül annak a javaslatnak, ami megsarcol minden Dunaszerdahelyen építkezőt, letelepedni vágyót pl. egy családi ház építése kapcsán 2-3000 eurós (vagy még annál is magasabb összeget a m²-ből kiszámolva) akár 4000 eurós plusz kiadást kivon egy család kasszájából az ún. fejlesztési illeték. (amit a törvény megenged, de nem kötelező bevezetni 3-35 euró/m² sávból, Ő 30 EURÓT javasolt négyzetméterenként!)
Ennek az adónak csakis SARC jellege van nem pedig fejlesztési jellegű szerintem. (Minden fejlesztési terület komplett infrastruktúrával van értékesítve, tehát kétszer fizet a kedves építkező…?!)
A Hájoshoz hű képviselők úgy szavazták meg tavaly november végén, hogy még kérdésük sem volt…, kit képviselnek ÕK???
A Pápay anno ősszel amikor a bevezetendő ”Megsarcolását” az építkezőknek különböző bizottságokon felhozta összefüggéstelenül hadovált., mindenféle magyarázattal pl. telepesek (megjegyzem már ez is diszkriminatív jellegű, hisz Õ sem válogatta a vevői kört) miatt kell bevezetni, majd a Dunaszerdahelyiek visszakapnak valamit.., stb. Megjegyzem arról nem beszélt, hogy fillérekért szerzett egy hatalmas telket (a kedves mamája majd Õ is tulajdonossá vált többek közt még az expolgármester is) beltelkesítve kiparcellázva több 100 000 eurót kaszált.
Ez sem zavarta a Hájos polgármester urat (pedig Õ is megjegyezte egy alkalommal szerinte is etikátlan) és a tisztelet frakcióhoz tartozó képviselőket…, ÕK segítették szavazataikkal akarva akaratlanul, hogy a fejlesztés a Pápay család megszerzett telkei irányába induljon., sőt egy nagyon fontos összekötő út létesüljön a megye és a város költségvetéséből.
A FAMILY RESIDENCE lakópark nevű projekt milyen cinikus… Kis befektetéssel komoly profit…

Nem utolsó sorban az örök zöld témát boncolgattam a polgármesterrel, hogy vészhelyzet idején miért kell 426 750 euróval szponzorálni-támogatni a DAC klubot (alanyi jogon a város adófizetők pénzéből)?
Hájos azt mondta tárgyalt a tulajdonossal lehet Világival vagy a lányával ezt pontosan nem jegyeztem de a lényeg a válaszban volt, hogy ragaszkodnak a szerződés tartalmához, tehát a teljes összeghez megjegyzem ilyen helyzetben jogászkodni a szerződés tartalmával kapcsolatban, amikor a városi alkalmazottak bérét 80%-ra csökkentik vagy a saját prémiumjáról is lemond a polgármester annak ellenére küldi a szponzorpénzt-támogatást ., hihetetlen de igaz…, Szégyen mindkét oldalon. Ebben a nehéz helyzetben “COVID-19 Árnyékában“ sok ember a munkáját elveszíti ŐK pedig a szerződéshez ragaszkodnak., megjegyzem a mi sportklubunk is lemondott egy versenyszervezést a szolidaritás jegyében. HOL a VIS MAYOR-POLGARMESTER ÚR? Ilyen esetben kellene a sarkunkra állni…

A februári sikertelen parlamenti választást követően mára már megértettem a felvidéki magyarok döntését., ILYEN KÉPVISELET JOBB HA NINCS!
Az emberek rájöttek, hogy nem kérnek az olyan politikusokból., mint Hájos, A.Szabó, Karaffa s még sorolhatnám… Ez csak Dunaszerdahely, szerintem az egész Felvidéken hasonló a helyzet.
Részemről mindent megteszek annak érdekében, hogy a fent említett dolgok változzanak, de Önök is kellenek hozzá, bátran szólítsák meg Őket, hogy ilyen hozzáállásból nem kérnek.

Folyt. köv.

Tisztelettel

Hakszer Roland

az Önök képviselője