A tét hatalmas: a Hájos-Horváth-tandem „Tisztességgel-becsülettel-függetlenül” ámokfutás folytatása, vagy dönt a józan ész!

A kritikusaim a programomat kérik számon, ennek pontjait természetesen a kiadvány egy másik oldalán olvashatják. De a választások igazi tétjéről csupán úgy kaphatunk átfogó képet, ha kicsit mélyebben beletekintünk az összefüggésekbe!

A Hájos-Horváth-tandem fűt-fát ígér, a hátvédekkel – Dakóval, Herceggel együtt. Tisztességgel-becsülettel-függetlenül, folytatás, stb. jelszavakkal?!
EZ KOMÉDIA!

Isten mentsen tőlük!!!

ÉN azt ígérem, amennyiben bizalmat kapok Önöktől, még véletlenül sem egy Oligarcha akarata fog érvényesülni, hanem a dunaszerdahelyi lakosok előnyére fogom formálni a város működését!

Legfontosabb: nem Ötletelgetünk, nem Lötyögtetünk (iskola- és óvodakonyhák kiszervezése), nem hozunk AD HOC döntéseket. Tervek, koncepció, közös gondolkodás mentén biztosítjuk városunk fejlődését.

A következő sorok szerintem valamilyen szinten kapcsolódnak a helyhatósági választásokhoz, mivel a kampány idejében olvastam, ezért sem hagyhatom figyelmen kívül:

Világi „bölcselkedése” egy napilapban

A minap olvastam egy 2 oldalas interjút a fent említett Úrral. Nagyon komoly, elmélyült fejtegetés arról, miképp kellene „a közös politikai platform mentén” összeboronálni a Magyar pártot a Most-tal.

Sajnos, a csupán pénzben, anyagi dolgokban gondolkodó emberek elfeledkeznek arról, hogy mi az egyszerű emberek gondja. Nem az érdekel bennünket, hogy Ő kivel milyen beszélgetést folytat, hanem az egyszerű mindennapi gondok, dolgok megoldása.

Mazsolázza, mi a közös a Magyar pártban és a Most-ban. Szerintem már „Minden” ugyan az, hiszen mind a két pártban liberális vezetők vannak: „Charakter rozhoduje!” Hájos-Horváth, ők ketten is úgy bizniszelnek, mint a „Charakter Mostosok”. Nincs különbség. Számunkra nagyon fontos, hogy Dunaszerdahely ne kerüljön a hatáskörükbe a választások után. Akkor lenne igazi változás, ha újra tudnánk szervezni a közösségünket Hájos-Horváth és a hű kiszolgálói nélkül!

Ez pozitív lenne mindenki számára, akár Csallóközben gondolkodunk, akár Dél-Szlovákiában.

Megjegyzem, egy multimilliomos mit sem tudhat az egyszerű emberek mindennapjairól: villanyszámla befizetése, gyermekeink ruháztatása, ingatlanadó, hatalmas rezsi, stb., amit szerintem Ő észre sem vesz, tehát a bölcselkedés marad bölcselkedés! Az üzletembereknek mi más, ha nem a profit a mozgatórugójuk, hogy van-e lobbi a parlamentben, tud-e miniszterekkel bizniszelni, satöbbi. Ez a lényeg!

Tiszta vizet a pohárba / DAC ARENA Rt.

Nagyon nehezemre esik, mint sportembernek, kritikus szemszögből megközelíteni a témát, ennek ellenére megpróbálok Tiszta vizet önteni a pohárba.

Hogyan kezdődött ez a történet? Anno 2014 végén (megj. utolsó pillanatban) a választások előtt megalakult a DAC Arena részvénytársaság. Hájos szűk képviselő-testülettel megszavaztatta, amiben nem látok akkora problémát, leszámítva a megítélt támogatást az elkövetkező 15 plusz 5 évre, ami összegben kifejezve több mint 400 000 (NÉGYSZÁZEZER!) euró évente. Lehet, az értelmi szerző félt attól, hogy Hájost nem választják újra, hiszen tele volt botrányos döntéssel az előző ciklusa is, példaként felhozhatnám a kultúrház előtti teret, amit AD HOC módon kezdett el, ami rá jellemző, s kis híján a városnak kellett fizetnie az egészet, pedig volt rá – azt gondolom – EU-s pénz jóváhagyva, s még sorolhatnám a lehetetlen-tehetetlen magatartását, döntéseit…

Ezután jött az új testület, aminek én is a tagja lettem már közel negyedik éve. Az ötletelgetés folytatódott (DAC Arénára gondolok) akkor még a „kis részvényes” részéről arról, hogyan formálja át a részvényeket saját érdekszférájába, amiben Hájos-Horváth-A. Szabó hűen segítkezett. Kérdéseket tettem fel, ami nemtetszést váltott ki Hájos-Horváth-A. Szabónal, még Dakó is a maga módján valamit mormogott, próbálta magyarázni a nemlétezőt. Hájos, ha jól emlékszem, azt találta mondani „EZ egy politikai döntés”. Egyszer pl. felvetette, hogy szavazzunk meg 100 000 eurós önbüntetést, ha nem teszünk eleget a (az akkor még kisebbségi részvényes) másik részvényes elképzeléseinek, ami önmagában abszurd ötlet volt, hiszen mi adtuk a lényeget: a stadiont a területekkel együtt, a másik fél akkor még semmit, csupán ígéret volt. Teljesen mindent alárendeltek az úgynevezett befektetőnek. Később 1-2 ha terület került át a társaság tulajdonába a várostól, majd 1,6 millió eurós hitelt vett fel az RT. Ha jól tudom, a stadion bontására megint a város adta a pénzt, úgy, hogy a lebontott épületekkel csökkent a város tulajdonában maradt részvények aránya. Hihetetlen, de Hájos-Horváth-A. Szabó így kezelte az egészet.

Teljes homály fedi a mai napig, senkivel nem osztották meg az információt, hogy mi miért történik. Végül tavaly olyan infót kaptam, állítólag 25% maradt a város tulajdonában. A stadionra (focira) a magyar kormány 2,1 milliárd forintot, azaz közel 7 millió eurót adott, a szlovák kormány közel 4 milliót, a Mol 2-3 milliót, a részvénytársaság pedig 1,6 millió hitelt. Akkor vajon miért csökkent a város tulajdonában levő részvények aránya ily brutális módon, hiszen ezek a támogatások a Társaságot érintették, nem pedig a belépő részvényest?!

Ezek, ha folytatják a politikai ámokfutásukat, semmink sem marad! Majd kiszervezik a Gastro DS-t, amit szintén célirányosan hoztak létre, azon keresztül küldik pl. a lisztet, kenyeret, húst az óvoda- és iskolakonyhákba, amire nem volt semmi szükség, így csupán bonyolítják az ellátást! Mi ez, ha nem az eljövendő biznisze valakinek?! Pofátlan magatartás, szégyelljék magukat!!!

Mi a focit szeretjük, de nagyon fontos, hogy a város polgárai az évi több mint 400 000 eurós támogatásáért (plusz a telkekért: 1,6 millióért) legalább valamit kapjanak cserébe. Két dolgot meg kell különböztetni: az egyik a Csapat, a másik a stadion – ahol a város is részvényes! Csupán a városi tulajdonrész százalékaránya nem tiszta! Értem a másik fél gondolatmenetét, Ő az üzleti oldalát nézi, de a város vezetésének a polgárok érdekeit kell figyelembe venni, nem úgy, mint HÁJOS-HORVÁTH-nak!

Kiszervezés, Óvoda- és iskolakonyhák, Gastro DS… ez a dolog, az efféle gondolkodás már korábban elkezdődött. Például a kórház jut az eszembe: orvosi rendelők jöttek létre a város minden szegletében. Ez is valahol „Kiszervezés”… Szerényen megjegyzem, a Hájos már polgármester volt, a kórház igazgatója pedig Horváth. Ugye milyen érdekes? Napjainkban ezért az embereknek – a betegellátásra szorulóknak – az egész várost körbe kell járniuk!
A Horváth (a nagy menedzser) a kórház igazgatója volt, s bérbe adták a kórház parkolóit, ha jól tudom egy pozsonyi parkolócégnek. (Meg kellett volna akadályoznia!) Itt sem gondolt a nagy Ötletelgető arra, hogy ez sokba fog kerülni nekünk, Dunaszerdahelyieknek? Napjainkban mindenkinek parkolási díjat kell fizetnie, akár beteg, akár csak látogató. Hát… minő véletlen!

Kiknek köszönhetjük ezt?

A Hájos-Horváth-Dakó-Herceg platform most pedig úgy kampányol, mintha semmi közük nem lenne egymáshoz. Ennyire lenéznek bennünket?!

Összegezve:

 • Hájos luxus Audi rendelése…, majd a lakosoktól való félelmében megfutamodott.
 • Több, mint 800 000 euró egyetlen konyha felújítására – ott csipkártyás rendszerben kapnak ebédet a gyermekek, jó néhány óvodába, iskolába pedig még a toalettpapírt is a szülők adják…
 • A ravatalozó épületének felújítása: több mint 500 000 euró! – Mit várhat tőlük ezek után az ember…?
 • A DAC több mint 400 000 eurós évi támogatása… 15 plusz 5 évre!!!
 • Kultúrház előtti tér-botrány…
 • Bicikliút festegetése… – Sebök cimborájuk több mint 100 000 euróért

Kell ez nekünk? EZ kell nekünk?!

– Vagy például itt van Antal Ágota. A nagy megmondóember ebben a 4 évben nem volt kritikus… hidas, majd független, jelenleg újra hidasokat támogat. Közel 15 000 eurós éves támogatást kap a Hájos-Horváth tandemtől a rózsabokrokra az Észak 1 lakótelepen. Csak azt nem értem, hogy miért nem ott indul képviselőnek, ahol szervezkedik, miért a belvárosban, hiszen semmit nem tesz az ott lakókért!
Tisztességgel-becsülettel-függetlenül Hájos-Horváth–tandem „Charakter rozhoduje”!

Sajnos nincs mód arra, hogy ebben a kiadványban mindenről írjak, ez csupán a jéghegy csúcsa.

Arra kérem a tisztelt dunaszerdahelyi lakosokat, gondolják át, kiknek adják értékes szavazatukat. Bennem nem fognak csalódni!

Mielőtt a programom taglalnám, engedjék meg, hogy még egyszer megköszönjem Önöknek a támogatást, hogy itt lehetek, s közös erővel, akarattal harcba szállhatok a polgármesteri pozícióért. Ígérem, amennyiben bizalmat kapok Önöktől, nem okozok csalódást!

 1. A 4 éves ciklus alatt felújíttatom az összes óvoda és iskola konyhát.
 2. Minden olyan épületet felújítunk, ahol a város tulajdonos: legyen az középület, iskola, óvoda vagy tornaterem.
 3. Városunk területén megoldjuk a szemét problémát, ami ma már szinte elviselhetetlen.
 4. A városunk minden kerületében revitalizáljuk a zöld területeket, parkokat és padokat helyezünk ki a lakóövezetekben.
 5. Járdaprogram és úthálózat felújítása a város területén.
 6. Belvárosi tér kialakítása – prioritás.
 7. A Csaplár Benedek Városi Művelődési központ teljes felújítása.
 8. Megépítjük az Észak II lakótelep és a Kisudvarnoki út közötti összekötő utat.
 9. Megoldjuk a nyugati lakótelep, Vámbéry iskola környékén a parkolást, forgalom átszervezését a reggeli, délutáni órákban, ami mérhetetlen gondot, problémát okoz az ott lakók számára.
 10. Csökkentem az ingatlanadót, megszüntetem a kutyaadót!
 11. 65 éves kor felett eltörlöm a szemétdíjat!
 12. Szorgalmazni fogom a DSz kártya használatát – a stadionban 50% kedvezmény minden dunaszerdahelyinek, gyermekek számára 10 éves korig ingyenes – cserébe a támogatásért, amit a város nyújt a DAC-nak!
 13. Új uszoda megépítése az elkövetkező ciklusban.

Egyelőre ennyi, még nagyon sok olyan dolog van, amit meg kell oldanunk annak érdekében, hogy élhetőbb legyen városunk, de először helyes döntést kell hoznunk november 10-én.

BIZALMUKAT előre is köszönöm!

Hakszer Roland

Hajrá, Dunaszerdahely!