Indulok a polgármesteri posztért.

Kedves Dunaszerdahelyiek!

Mielőtt bármit is írnák a helyhatósági választásokkal kapcsolatban, engedjék meg, hogy bemutatkozzam Önöknek. Közel 20 évig voltam a belügyminisztérium kötelékében, ahol egy rendőr elitalakulat (ismertebb nevén Kobra) alapító tagjaként végeztem szolgálatot. Később a Dunaszerdahelyi Birkózó Klub elnökévé, valamint a Szlovák Birkózó Szövetség alelnökévé választottak, 2014-től pedig városi képviselőként tevékenykedem.

A Miért!-re először is nem elhanyagolandó, hogy 5 nap alatt közel ezer dunaszerdahelyi támogató aláírta a petíciós ívet, s útravalóul azzal a feladattal bíztak meg, hogy mérettessem meg magam a polgármesteri pozíció betöltésére, s vigyem sikerre a dunaszerdahelyiek akaratát.

A Miért!-re másodszor a legfontosabb válasz, hogy közös akarattal– összefogással meg kell szabadítanunk a városunkat a HÁJOS–HORVÁTH tandem ámokfutásától (AD HOC Ötleteléseiktől) és az Őket kiszolgáló néhány képviselőtől – természetesen választások útján.

Az elkövetkező NOVEMBER 10-i választásoknak hatalmas a tétje. Hájos–Horváth kap-e újabb értelmetlen felhatalmazást az AD HOC magatartásuk folytatásához, vagy győz a józan ész. Szerintem Ők köszönő viszonyban sincsenek a város polgáraival, nem képviselik az érdekeiket, nem a felhatalmazásuk alapján képviselik városunkat, csupán Önös magatartásuk lebeg szemük előtt, vagy azt is el tudom képzelni, hogy akár kívülállókkal vitatják meg, mi legyen az irány…
ÖTLETELGETNEK!

Többek között megemlíthetnénk az Óvoda- és iskolakonyhák kiszervezését, figyelmen kívül hagyva a szülők akaratát (több mint 1000 szülő aláírását nem vették figyelembe). Ha nem állítom meg ezt a badarságot, még választások előtt bevezették volna a „Lötyögtetést”, de ideiglenesen visszahúzódtak. Ennek ellenére EGY konyhára sikerült több mint 800 000 eurót elkölteniük, amivel büszkélkednek. Hihetetlen, de igaz! Szégyen, hogy ezt megengedhetik maguknak!
Ennyi pénzért???
Miközben az óvodáink állapota gyötrelmes.

A Horváth is „MOST” (nem véletlenül emeltem ki a kifejezést) fűt-fát ígér, hogy mit tenne, ha bizalmat kapna újabb 4 évre. Ugyan-ugyan…, hiszen teljes bizalmát élvezi a cimborájának, Hájosnak. Ő vezeti a DSTV-t, a városi újságba kontárkodik, van kézilabdacsapata, vállalkozást hoztak létre városi pénzből (GASTRO-DS), bármit megengedhetett magának mindenféle kontroll nélkül, sőt jelöltette magát megyei képviselőnek is, ahol SIKERTELEN volt, ennek ellenére most polgármesternek (el tudom képzelni, hogy most mit is gondolnak róla Önök…). A mozaik legszebb darabja, hogy most a Híd támogatását is élvezi, ez magáért beszél. 2014-ben mentőövet kapott, mikor elküldték a KÓRHÁZBÓL mint igazgatót, majd Hájos cimborája az MKP színeiben a listára tette, és rögvest alpolgármestert csinált belőle minden referencia nélkül. Ezen a választáson HORVÁTH számára már a HÍD a nyerő (Erről a pufajka jut az eszembe…), s milyen sunyi módon, egyrészt büszkén hirdeti, ahol pedig elmarasztalnák érte, ott FÜGGETLEN…

Röviden a Most-Hídról „Charakter rozhoduje”: Aki ott megfelel, attól ments meg Uram bennünket!

Hájosról szintén megvan a véleményünk, például luxusautót rendelt közel 100 000 euróért, de a választóktól való félelmében megfutamodott, s vissza- mondta a rendelését. Milyen gondolkodásra vall ez?! Ezen a választáson pedig a Becsületességről papol. Az a szomorú, hogy van néhány tucat olyan kiszolgáló, akik összevissza hazudoznak a választóknak a nemlétező előnyeikről, hogy biztosítsák a saját megélhetőségüket!

LEGYÜNK ÓVATOSAK!

Összefognak páran, s megtévesztve bennünket, újra a hatalmon szeretnék tartani a Hájos-Horváth-Herceg-Dakó „Tisztes társaságot”. Egy érdekszféra, mindannyian a „Charakter rozhoduje” szimpatizánsai.

A Hájos-Horváth ámokfutást 4 éven keresztül hol alattomosan, hol pedig nyíltan hűen támogató csoportról beszélünk. Ebben a pillanatban a választások hevében próbálják egymást úgy feltüntetni, mintha riválisok lennének, de az igazság Odaát van. Hájos riválisai a 2014-es választásokon: Dakó és Sebök, kik kígyót-békát összehordtak Hájosra, sikerkovácsai lettek az elmúlt néhány évnek. Például Dakó a Hájos-Horváth tandem extra támogatását élvezi: fröccsfeszt, stb., míg Sebök képviselő több mint 100 000 euróért Bicikliutat festeget Dunaszerda- helyen, GASTRO-DS, sorolhatnám…

Dióhéjban egyelőre ennyi, majd folytatjuk.